Využitím nástrojov na internete možno zvýšiť efektivitu štúdia

13.09.2012 Bratislava

Bratislava 13. septembra (TASR) - Na internete existuje viacero užitočných nástrojov určených pre študentov a školy, ktoré môžu pomôcť študentom, školám a univerzitám dosahovať vyššiu efektivitu a lepšie študijné výsledky.

Napríklad plánovať štúdium je možné pomocou Kalendára Google. Google Kalendár má študent so sebou všade, kde je dostupný internet. Pri zdieľaní kalendárov medzi spolužiakmi je možné jednoducho plánovať rôzne stretnutia. Dajú sa aj vytvoriť špeciálne kalendáre pre rôzne triedy či krúžky a zdieľať ich s ostatnými.

Nástroj Google+ umožňuje študentom jednoduchú organizáciu svojho akademického života cez internet, ako v triede, tak aj mimo nej, zdieľaním relevantného obsahu so spolužiakmi v triede, študijnom krúžku či v pracovnej skupine rozdelením jednotlivých osôb do príslušných kruhov. Vďaka zdieľaniu informácií s konkrétnym kruhom ľudí sa o novom školskom projekte dozvedia len tí spolužiaci, s ktorými na ňom budete spolupracovať. S ostatnými sa potom môžete podeliť až s dosiahnutými výsledkami a úspechmi.

Študenti si môžu vytvoriť stránku svojej študentskej organizácie alebo triedy a použiť ju na zdieľanie dôležitých informácií a udalostí s ostatnými. Učitelia zas môžu vytvoriť stránky Google+ pre triedy na zdieľanie aktualizácií o domácich úlohách, najnovších informácií na tému uskutočnenej či plánovanej lekcie alebo zaujímavých nápadov a článkov.

„Stretnutia na Google+ sú skupinové videohovory, ktorých sa môže priamo zúčastniť až 9 účastníkov. Ideálne sú vždy, keď potrebujete spolupracovať na projekte alebo sa spoločne učiť, ale nie je možné fyzicky sa stretnúť v tej istej miestnosti. Okrem toho Stretnutia podporujú zdieľanie dokumentov, YouTube videí či písanie poznámok a schém v rámci videohovoru priamo na obrazovku ostatných účastníkov, takže sa cítite, ako keby ste všetci sedeli vedľa seba v jednej miestnosti. Učiteľom umožňujú videohovory dodržať flexibilné virtuálne konzultačné hodiny,“ hovorí Peter Fecko, mediálny zástupca Google na Slovensku.
 

Vyberte región